22.6.2015

Kotiseutumuseoiden helmet -hanke Ylä-Savossa

Kotiseutuliiton Kotiseutumuseon helmet -hankkeen koordinaattori Sini Hirvonen vieraili 17.6. Ylä-Savossa. Hankkeen tavoitteena on kartoittaa museoiden hyviä toimintamalleja, joista myös muut museot voivat saada ideoita omaan toimintaansa. Lisäksi hankkeessa luodaan yhteyksiä paikallismuseokenttään sekä verkostoja paikallismuseoiden ja matkailutoimijoiden välille.

Hankkeen koordinaattori kiertää kesän aikana noin kahdessakymmenessä museossa ympäri Suomea.Ylä-Savossa kohteiksi valikoituivat Suomen Asutusmuseo ja Juhani Ahon museo. Kotiseutumuseoiden helmet - hankkeen mukaan Asutumuseon vahvuutena on nostalginen mummolamiljöö, ja sillä on paljon potentiaalia kehittyä todelliseksi elämyskohteeksi. Koljonvirran alue puolestaan on hyvä esimerkki matkailukohteesta, jota kehitetään kokonaisuutena. Alueella sijaitsee Juhani Ahon museon lisäksi mm. kesäteatteri ja leirintäalue.

 Mukana Asutusmuseolla olivat (vas. alk.) Kotiseutumuseoiden helmet -hankkeen koordinaattori Sini Hirvonen, Lapinlahden kulttuurikoordinaattori Kirsti Tiirikainen,  Savon Sanomien toimittaja Vuokko Nissinen ja museonhoitaja  Anna-Maria Holmstedt. Intendentti Marianna Falkenberg ja Asutumuseosäätiön pj Pekka Mikkonen puuttuvat kuvasta.