25.5.2015

Viriketoimintaa vanhustyöhön

Kaipaatko vinkkejä ikäihmisille suunnattuun viriketoimintaan ja muistelutyöhön? Ylä-Savon paikallismuseoiden kehittämishanke, Kansalaisfoorumi ja Hyvinvointia ja elinvoimaa ikäihmisille - Ylä-Savon aluetaiteilija -hanke pitävät yhteisen esittelytilaisuuden Iisalmen Ilvolanpirtillä 16.6. klo 13.15 – 14.45. Tilaisuus on maksuton, ja se on tarkoitettu vanhustyötä tekeville ammattilaisille, vapaaehtoistyöntekijöille ja yhdistysten erilaisten toimintaryhmien ohjaajille.

Tilaisuuden ohjelma:
13.15.–13.30 Muistelusalkun esittely/ Anu Alapartanen, Ylä-Savon paikallismuseoiden kehittämishanke
Muistelusalkku on Ylä-Savon yhteinen viriketoimintamateriaali, jonka tarkoituksena on herättää muistoja 30-, 40- ja 50-lukujen arjesta esineiden, musiikin ja kuvamateriaalin avulla. Salkku on lainattavissa Ylä-Savon kirjastoista maksutta.

13.30–14.05 Voimaa muistoista -oppimisohjelman esittely/ Kauko Salonen, Kansalaisfoorumi
Voimaa muistoista -oppimisohjelma on käytännöllinen, yhteisöllinen ja voimaannuttava luovan muistelutyön kokonaisuus. Oppimisohjelma on tarkoitettu esimerkiksi toimintaryhmien ohjaajille, jotka voivat toteuttaa ohjelmaa ryhmässä.

14.05 – 14.45 Ylä-Savon aluetaitelijan työn esittely ja toiminnallinen ohjelmanumero/ Leena Mulari, Hyvinvointia ja elinvoimaa ikäihmisille - Ylä-Savon aluetaiteilija -hanke 
Hyvinvointia ja elinvoimaa ikäihmisille - Ylä-Savon aluetaitelija -hanke toimii Vieremän, Keiteleen, Kiuruveden, Lapinlahden, Iisalmen ja Sonkajärven alueella 2.2. - 31.12.2015. Aluetaiteilija tuottaa taidetoimintaa ikäihmisille, jotka eivät ole aktiivisen kulttuuritoiminnan piirissä.

Ilmoittautumiset tilaisuuteen 12.6. mennessä sähköpostiosoitteeseen anu.alapartanen@eemil.fi


Tervetuloa!