20.3.2015

Perinteenkeruun työpajoja lapsille ja nuorille

Kouluissa ja harrastusryhmissä on mahdollisuus toteuttaa lasten ja nuorten kanssa mielenkiintoinen, innostava ja käytännönläheinen Perinteenkeruun työpaja, jonka tarkoituksena on lisätä tietoa oman paikkakunnan ja perheen historiasta sekä perinteistä. Eri aihealueittain jaettujen tehtävien avulla lapset ja nuoret pääsevät tutkimaan ja pohtimaan perinnettä omassa elinpiirissään eri näkökulmista. Tarkoituksena on myös avata museotyötä ja päästä tutustumaan omaan kotiseutumuseoon ja sen toimintaan.

Kuopion kulttuurihistoriallinen museo on koonnut työpajaa varten valmiin materiaalipaketin, joka sisältää ohjeita, tehtäviä ja tietoa. Ylä-Savon paikallismuseoiden kehittämishanke ja Kuopion kulttuurihistoriallinen museo järjestävät yhdessä perehdyttämistilaisuuksia työpajan vetämiseen. Perehdyttämistilaisuudessa esitellään materiaalipakettia ja annetaan käytännön vinkkejä työpajatyöskentelyyn.

Perehdyttämistilaisuudet järjestetään 8.4. Iisalmen kulttuurikeskuksessa klo 15.00–16.30. ja 14.4 Kiuruveden kulttuuritalolla klo 15.00–16.30. Tarpeen mukaan tilaisuuksia voidaan järjestää myös muilla Ylä-Savon paikkakunnilla.

Ilmoittautumiset perehdyttämistilaisuuteen 31.3.2015 mennessä sähköpostiosoitteeseen anu.alapartanen@eemil.fi tai puhelinnumeroon 040 488 3045

Työpajamateriaalit löytyvät osoitteesta: